logo box of memories
30 augustus 2022

En daarom hou ik zoveel van mijn werk…

Soms kom ik pareltjes tegen tussen mijn bestellingen. Een pareltje omdat het wat extra met me doet. Daarom neem ik je graag mee in het volgende verhaal om je te laten ervaren waarom ik zo van mijn werk hou.

Op een dag krijg ik een mailtje in mijn mailbox van een dame met daarin de vraag of ik haar kan helpen. Ze heeft onlangs haar moeder verloren en is op zoek naar een gegraveerde, gepersonaliseerde Box of Memories. Ze heeft zelf al wat ideeën over het ontwerp en dit is prettig omdat het me wat handvaten geeft welke richting ze in wil. Samen bespreken we het verdere ontwerp en nadat we eruit zijn maak ik deze gegraveerde box waar ze al haar belangrijke spulletjes van haar moeder in kan bewaren en koesteren.
Nog voor ze de box komt ophalen ontvang ik nóg een bestelling van haar. Ook een gegraveerde box maar nu voor haar vader. Nadat ze de eerste box bestelde heeft ze bedacht dat het bewaren van alle kostbare herinneringen van haar moeder ook een bijdrage in het rouwproces van haar vader kan zijn. Zodat hij de belangrijkste spullen van zijn vrouw een mooi plekje kan geven. Natuurlijk spreken we ook nu weer samen het ontwerp door.
Wanneer de boxen klaar zijn komen vader en dochter de boxen samen ophalen. Er komen allerlei verhalen los over de lieve moeder/vrouw en ik vind het bijzonder dat ze deze persoonlijke verhalen met mij willen delen. Het is fijn om meer achtergrondinformatie te krijgen van de bestellingen die ik maak.
Vader en dochter gaan uiteindelijk beide tevreden naar huis met ieder een eigen Box of Memories.

Een paar dagen later krijg ik wederom een bestelling uit deze familie. Nu van de zus van de dame die de eerste box bij me bestelde. Zij heeft inmiddels de box van haar zus gezien en de verhalen gehoord en ze wil ook graag een Box of Memories bestellen voor de herinneringen aan haar moeder. De box lijkt wat betreft het ontwerp veel op die van haar zus en haar vader en dat vind ik mooi, het komt op deze manier weer allemaal samen. Nadat ik de box klaar heb komt ook deze zus de box bij me ophalen. Dankbaar ben ik wanneer ik ook van deze zus het verhaal van haar moeder mag horen. Ieder verhaal met een eigen gouden randje.

Een tweetal weken gaan voorbij wanneer ik op een dag een berichtje ontvang van de vader van dit gezin. Hij vertelt dat hij in de voorbereiding naar de uitvaart veel spullen tegen is gekomen van zijn vier kinderen. Er zijn foto’s uitgezocht, ze zijn samen door spullen heen gegaan en zo ontstaat bij vader de behoefte om de spullen van de kinderen, die nu nog in zijn kasten liggen, te verzamelen en verder uit te zoeken. Op deze manier kan hij alles per kind netjes opbergen. De boxen wil hij daarna, gevuld met alle bijzondere spullen uit hun jeugd, aan zijn kinderen cadeau geven. Op deze manier zijn al hun kostbaarste herinneringen uit hun jeugd veilig bij elkaar opgeborgen.
De vader bestelde de boxen en samen bekeken we bij elke box opnieuw wat de mogelijkheden waren. Hij wilde graag de geboortekaartjes als inspiratie gebruiken voor het ontwerp van de boxen. Sommige waren prima te doen en andere waren wat meer een uitdaging. Maar het is gelukt! Vier boxen voor ieder kind één aan de hand van hun eigen geboortekaartjes.
Nadat vader de boxen had opgehaald spraken we af dat hij me een seintje zou geven wanneer hij de boxen had gegeven. Een tijdje later ontving ik de volgende review van hem:

‘Na het overlijden van mijn lieve vrouw Marianne zijn we op zoek gegaan naar een mooie kist om persoonlijke spulletjes en kaarten in te bewaren. Mijn dochters en ik hebben prachtige kisten laten graveren door Franka. Daarnaast heb ik samen met Franka gekeken of het mogelijk was om voor onze kinderen een box te laten graveren met afbeeldingen van hun geboortekaartjes. Dat is fantastisch gelukt en onlangs heb ik deze boxen aan onze kinderen overgedragen met daarin hun fotoalbums en andere persoonlijke dingetjes. Iedereen was super blij. Franka bedankt voor deze toffe samenwerking.’

De kers op de taart voor mij!

Ik ben blij dat ik onderdeel heb mogen zijn van een stukje in het rouwproces van dit gezin. Dank jullie wel! (zie Social media: @mijnboxofmemories voor nog meer foto’s van het resultaat)

Wil je weten wat ik voor jou en/of je gezin kan betekenen? Schroom dan niet om contact met me op te nemen. Ik help je heel graag!

Deel dit bericht!

Delen op whatsapp
Delen op facebook
Delen op twitter
Delen op linkedin
Delen op email

Lieve bezoeker,

De deuren van Box of Memories zijn tijdelijk gesloten. Er worden geen bestellingen verwerkt en verzonden. 

Wanneer de webshop weer opent is nog niet duidelijk. Meer info en updates hierover kun je vinden via FB en instagram; @mijnboxofmemories. Je mag me natuurlijk ook altijd een mail sturen via info@boxofmemories.nl. 

Liefs Franka