logo box of memories
10 juni 2021

Cadeau voor eerste verjaardag?

Ik heb het zelf twee keer mogen ervaren met mijn eigen kinderen en talloze keren bij vrienden en vriendinnen: de eerste verjaardag van een kind. Baby-af zijn ze dan ineens, dat eerste jaar is voorbijgevlogen! Gelukkig is het einde van het ene tijdperk altijd het begin van een nieuw -vaak nog leuker- tijdperk. Een tijdperk van praatjes krijgen, de eerste stapjes en 10 keer hetzelfde vragen.

Geluksmomenten maak je samen

De eerste verjaardag van een kind is meestal een enorm verwenfeest. Deze mijlpaal wordt vaak uitgebreid gevierd met veel cadeaus. Hoewel de jarige zich later weinig van zijn verjaardag zal herinneren is hij wel oud genoeg om volop te genieten van zijn eerste feestje. De meeste 1-jarigen vinden het prachtig wanneer iedereen ‘lang zal hij leven’ begint te zingen, ze kunnen minutenlang turen naar de kleurrijke slingers en ballonnen en als je ook nog heerlijk met de handjes -of je hele gezicht- in de taart mag is het feest helemaal compleet.

 

stockfoto

Herinneringen bewaren voor later

Juist omdat de kleine jarige zichzelf weinig zal herinneren van zijn of haar uitbundige feest geeft dit jou meer opties en mogelijkheden voor een origineel cadeau! Een keer wat anders dan het standaard speelgoed of een kledingsetje. Gedurende het eerste jaar heeft een kind een grote ontwikkeling doorgemaakt. Wanneer je het vastlegt voor later, worden het herinneringen waar met veel plezier op teruggekeken zal worden. Juist om die reden ben ik zelf altijd erg enthousiast om tijdens die eerste verjaardag cadeautjes te geven die je helpen bij het vastleggen van al die mooie herinneringen die je al hebt, maar ook die nog gaan komen! Superleuk toch dat je hieraan een belangrijke bijdrage kunt leveren.

Wil jij ook eens wat anders dan anders? Box of Memories maakte deze top 3 met originele cadeaus voor een eerste verjaardag:

  1. Uitsprakenboekje

Rondom de eerste verjaardag breekt de tijd aan dat kinderen nieuwe woordjes gaan uitproberen. Woordjes die al snel tot korte zinnetjes uitgroeien. Met soms zulke grappige versprekingen dat je die nooit meer wil vergeten. De ‘verhaardag’ van oma bijvoorbeeld, of de ‘luiers’ van de koe bij de kinderboerderij. Met een uitsprakenboekje leg je al dit soort versprekingen vast. Een perfect én origineel cadeau voor een 1-jarige als je het mij vraagt. Er gebeurt zoveel in het gezinsleven dat je een hoop van die leuke versprekingen weer vergeet. Schrijf je het op dan blijft het altijd bestaan.

  1. Bewaarzakjes

Het eerste setje kleding wat de kleine droeg na de geboorte (en welke misschien wel ontelbare keren zijn onder gespuugd of gepoept) en de schoentjes waar de eerste stapjes mee werden gezet. Ouders zoeken deze altijd met erg veel zorg uit! Het is ontzettend tof om op latere leeftijd nog terug te kunnen kijken welk pakje of welke schoentjes je kind of misschien jij zelf, als eerste droeg. Met een bewaarzakje voor het eerste kledingsetje of de eerste schoentjes zorg je ervoor dat deze goed en netjes bewaard blijven, niet verkleuren en niet vies worden. 

  1. Box of Memories

Ik vind mezelf een echte bewaardoos 😉 Vooral het eerste jaar heb ik zoveel spullen bewaard van onze zoons. Natuurlijk de eerste schoentjes en het pakje dat ze droegen meteen na de geboorte. Maar ook de allermooiste foto’s, kaarten en kleine dingen als een haarlokje en een knuffel gekregen van mijn zus. Al deze dingen, en nog veel meer, bewaar ik in twee, door mijzelf beschilderde Box of Memories. Deze boxen zijn ook de start geweest van mijn onderneming. Nog steeds maak ik ze met liefde en plezier, ook voor jou als je wil! En inmiddels is er ook de gegraveerde variant en over een tijdje verwacht ik ook een bestickerde variant!

Gelukkig zijn er nog zoveel meer originele cadeautjes voor een 1-jarige! Ik ben benieuwd welk cadeau jij ooit hebt ontvangen of gaf tijdens een eerste verjaardag van een kind? Welke zijn je het meeste bijgebleven? Laat het me zeker weten. Wat ik je graag mee zou willen geven is dat het niet de cadeaus zijn maar de herinneringen aan de eerste verjaardag die altijd bijblijven. Bewaar ze dus goed. Voor iedereen die een (bijna) 1-jarige in huis heeft roep ik heel hard: Hoera en geniet ervan!

Liefs Franka

Deel dit bericht!

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Ik ga stoppen!

Helaas sluit ik de deuren van de webshop op 22 juli definitief. Bekijk mijn FB of Instagram voor meer info.

Nu 25% korting in de webshop met kortingscode 'totziens25%' en een gratis cadeautje bij aankopen vanaf €25 (excl. verzendkosten).

Veel shopplezier!