logo box of memories
16 november 2018

Dag van de ondernemer

Zo… de buurvrouw loopt net de deur uit. Met haar heb ik regelmatig even een kort momentje en het is zo fijn dat dat dan zo makkelijk kan. Want als grafisch ontwerper helpt ze me regelmatig en reikt ze me vaak ook superveel leuke ideeën aan. Thanks Buuf!
En ook zij is, net als ik, zelfstandig ondernemer.

En die zijn er wel meer in Nederland, wel 1,5 miljoen! Veel toch? Daarom is er tegenwoordig ook een ‘dag van de ondernemer’. Naast Moederdag, secretaressedag en nog vele andere bijzondere dagen hebben ook de ondernemers hierin een eigen dag gekregen. En stiekem vind ik dit eigenlijk best leuk. Niet zozeer omdat ik er zelf veel mee doe maar het liet mij vandaag wel even stilstaan bij mijn eigen ondernemerschap.
Mensen vragen mij weleens: ‘Vind je het niet lastig dat je altijd alleen werkt en geen mensen om je heen hebt?’ Mijn antwoord hierop is dan ook volmondig JA! Als voormalig kinderverpleegkundige was ik gewend met veel collegae samen te werken en had ik natuurlijk ook dagelijks de patiëntjes en hun ouders om me heen. Mijn werk is hierin, maar ook op andere vlakken, nu echt totaal veranderd.

Als ondernemer regel je alles, maar dan ook echt alles, zelf. Of je moet een horde van personeel aan kunnen nemen maar dat klinkt mij momenteel alleen nog als muziek in de oren, hahaha. Dat zijn de dromen voor later. Ik prijs me wel gelukkig dat ik hele lieve familie en vrienden om mij heen heb die mij zo nu en dan uit de brand helpen.
Maar om je een beeld te geven van mijn dag… ik houd me bezig met schilderen en ontwerpen, ik beantwoord mailtjes en help klanten aan de telefoon, ik verwerk bestellingen, maak foto’s, breng pakketjes naar het postkantoor, werk aan mijn marketing, doe mijn belastingaangifte, hou social media en de websites bij, doe inkopen, houd mijn atelier schoon, zorg (tussen de bedrijven door) voor de kids als ze ziek zijn en ga zo maar door… Wanneer ik het zo optel dan realiseer ik mezelf dat ik eigenlijk op alle fronten de ballen hoog aan het houden ben. En dan wordt er natuurlijk nog van me verwacht, in het beetje vrije tijd wat ik overhoud, dat ik ook een goede moeder, vrouw, vriendin en dochter ben! Pfff…

Ik kan dan ook oprecht zeggen dat ik trots ben op mezelf als ondernemer! Met mijn achtergrond, waarin ik helemaal niet opgeleid ben op enig vlak wat betreft ondernemerschap, lukt me dit nu toch al 6 jaar! Maar het is o zo gaaf! Dagelijks weer de uitdagingen aangaan, klanten blij te zien, op zoek te gaan naar nieuwe ideeën en producten en nog zoveel meer. Ik hou ervan! Dus voorlopig ga ik mooi nog even door met dit feestje en natuurlijk hoop ik dat ik jullie hierin nog vele jaren mee mag laten genieten!

Liefs Franka

Deel dit bericht!

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Lieve bezoeker,

De deuren van Box of Memories zijn tijdelijk gesloten. Er worden geen bestellingen verwerkt en verzonden. 

Wanneer de webshop weer opent is nog niet duidelijk. Meer info en updates hierover kun je vinden via FB en instagram; @mijnboxofmemories. Je mag me natuurlijk ook altijd een mail sturen via info@boxofmemories.nl. 

Liefs Franka