logo box of memories
19 januari 2020

De cirkel rond…

Eind 2012 leerde ik Carola kennen. Haar zus Larissa nam contact met me op nadat ze haar wilde verrassen met een vrijgezellenfeest. In december zou Carola gaan trouwen met haar grote liefde en dus werd er een leuke dag in elkaar gezet. In die tijd gaf ik nog workshops en was het mogelijk om met een gezelschap samen een Box of Memories te schilderen voor het aanstaande bruidspaar.

En zo maakte ik kennis met Carola, een energieke vrouw vol in het leven. Samen met een aantal familieleden en vriendinnen maakte ze die dag haar eigen Box of Memories voor haar bruiloft. Een mooie plek om al haar herinneringen aan deze bijzondere dag te kunnen koesteren.
Carola was erg enthousiast tijdens haar vrijgezellendag. Voor mij een groot compliment. Zo vaak gaf ik geen workshops, dus altijd fijn om terug te horen. Onderstaande review liet ze destijds achter op mijn website:

Hoi Franka,
Ik wil je hierbij graag heel hartelijk bedanken voor de leuke workshop van 1 december jl. Deze workshop was een verrassing voor mijn vrijgezellenfeest en was georganiseerd door mijn zusje en het was ook echt een enorme verrassing! Ik had nog nooit van het concept gehoord en ik ben van nature een creatief mens, maar ook iemand die de boel graag geordend en opgeruimd houdt, dus voor mij is zo’n box ideaal! Daarnaast is het extra mooi dat hij met en door dierbare mensen is gemaakt en volledig naar mijn wens. Bedankt, ik heb een hele leuke middag gehad met een prachtig eindresultaat! Ik zal je site onthouden voor als onze zoon straks geboren is!

En zo geschiedde het dus. Een aantal maanden later kreeg ik een mailtje in mijn mailbox… van Carola. Ze was bevallen van hun zoontje Mert. En na de eerste box voor haar bruiloft was ze zo blij dat ze er nu voor Mert ook graag een wilde hebben. Met deze box kon ze alle waardevolle spulletjes van Mert een mooi plekje geven. Over en weer bespraken we alle details van de box. Het geboortekaartje van Mert diende hierbij als inspiratie. Een boom stond als detail op de box, met daarnaast Merts naam. Carola was wederom tevreden, en ik weer blij!

Tot november afgelopen jaar… ik kreeg een telefoontje van Marc. De man van Larissa. Marc is een jeugdvriend van mijn man en bij mij gingen er allerlei radartjes draaien in mijn hoofd, ‘waarom belt hij mij’? Al gauw kreeg ik hier antwoord op. ‘Er is kanker bij Carola geconstateerd en het is slecht’… BAM! Een dreun in mijn gezicht. ‘Ze weten niet hoe lang ze nog te leven heeft, maar het zal eerder gaan om dagen als om weken’, zei Marc. ‘Een van Carola’s wensen is dat ze nog een Box of Memories wil die ze achter kan laten voor Mert’.

Carola was een dame die altijd precies wist hoe ze het wilde en zo ook met deze box. Het ontwerp was dan ook snel duidelijk. Dat werkte fijn mee. Carola wilde o.a. graag weer de boom van het kaartje van Mert op de box laten verwerken maar dit keer met vallende blaadjes. Deze stonden symbool voor het naderende afscheid en het loslaten. In deze blaadjes werden de verschillende koosnaampjes verwerkt die Carola voor Mert had.

En zo maakte ik deze allerlaatste Box voor Carola en was de cirkel ineens rond. En ook al kende ik Carola niet privé en niet goed… het deed me wat. Ik stopte daarom al mijn liefde en energie in het schilderen van deze box. Het werd een race tegen de klok want hoeveel tijd we nog hadden, dat wisten we niet.

Uiteindelijk heeft Larissa de box op 25 november kunnen overhandigen aan Carola. Zij heeft, op haar beurt, de box op 4 december weer gegeven aan Mert. Op 5 december is Carola overleden.

En op zo’n moment besef je je ineens weer hoe kwetsbaar het leven kan zijn. Van een huwelijk in 2012, een kindje in 2013 naar nu haar overlijden in 2019. Ik ben dankbaar dat ik een kleine rol heb mogen spelen in haar leven en haar iets heb kunnen bieden waar haar dierbare alle herinneringen aan haar mee kunnen koesteren…

Deze blog is geschreven met toestemming van de familieleden van Carola.

Deel dit bericht!

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Lieve bezoeker,

De deuren van Box of Memories zijn tijdelijk gesloten. Er worden geen bestellingen verwerkt en verzonden. 

Wanneer de webshop weer opent is nog niet duidelijk. Meer info en updates hierover kun je vinden via FB en instagram; @mijnboxofmemories. Je mag me natuurlijk ook altijd een mail sturen via info@boxofmemories.nl. 

Liefs Franka