logo box of memories
7 november 2020

5 x een DIY aftelkalender voor Sinterklaas

Een paar weken geleden vielen bij ons alweer de eerste sinterklaas speelgoedboeken in de bus. En alhoewel mijn kinderen inmiddels 9 en 11 zijn en ‘minder hebben met Sinterklaas’ 😉 weet ik nog wel welke energie er altijd vrijkwam wanneer zij dit boek op de deurmat vonden!

Het was het startsein… de Sint komt bijna! Maar hoe doseer je deze energie nu een beetje zodat je kind niet een maandlang elke dag opstaat met de vraag ‘Is het vandaag pakjesavond?’ Kinderen vinden het prettig wanneer dit duidelijk voor ze is.

Gebruik hiervoor een DIY aftelkalender en maak hem samen met je kind! Het geeft je kind duidelijkheid waardoor je in ieder geval iets van de onrust weg kunt nemen. Want geloof mij, stuiteren doen ze toch wel! En door de aftelkalender zelf te maken met je kind, kun je hem/haar nog eens extra in de voorbereidingen betrekken. Het is sowieso leuk om creatief met je kind bezig te zijn. Tijdens het knutselen kun je het met je kind ook hebben over de verschillende dagen die er komen gaan. Denk aan de aankomst van de Sint in Nederland, de aankomst van de Sint in je eigen dorp of stad, de dagen dat de schoen gezet mag worden en de dag dat het pakjesavond is (want wellicht is dit voor jullie niet op 5 december). En juist omdat je hem zelf maakt, kun je hem dus ook helemaal op maat maken!

Box of Memories zet een aantal DIY aftelkalenders die je samen met je kind kunt maken voor jullie op een rij:

  1. De Sinterklaasbaard

Annemieke van Lady Lemonade maakte deze. Ik heb hem nog niet gezien en ik vind hem echt heel erg tof. Maak samen met je kind het gezicht van Sinterklaas met een mijter en natuurlijk een baard. Met deze baard wordt er afgeteld, elke dag knip je een strookje van de baard af. En als er alleen nog maar een sikje over is, dan is het zover: Sinterklaas! Een handige printable en een You Tube filmpje vind je via deze link.

https://www.ladylemonade.nl/sinterklaas-aftelkalender-knutselen/

  1. Sinterklaas aftelkalender met doosjes van kartonnen bekertjes

Bij bij boef + mop maken ze er met deze aftelkalender elke dag een feestje van! Deze knutseltip laat zien dat je met toffe bekertjes hele leuke cadeautjes kunt maken. Je nummert ze en kunt ze zo inzetten als een kalender waarbij er elke dag ook nog een kleinigheidje gegeven kan worden.

https://bijboefenmop.nl/diy-met-voor-kids/sinterklaas-aftelkalender-met-doosjes

  1. Kraft zakjes aftelkalender

Vind je het idee van de kleinigheidjes in de aftelkalender leuk, maar wil je liever iets ophangen dan ergens neerzetten? Maak dan een kraft zakjes aftelslinger!

Wat heb je nodig?

  • Kraft zakjes (of een ander zakje naar keuze)
  • Een stift
  • Wasknijpertjes of paperclips
  • Een touw of lint
  • Nog leuke sinterklaas masking tape en/of stickers

Schrijf met een stift op de zakjes de dagen dat er afgeteld gaat worden. Natuurlijk kun je de zakjes daarna nog verder pimpen met je kind. Dit kun je doen door er een leuke tekening op te maken. Maar je kunt ook gebruik maken van masking tape en/of sinterklaasstickers. Vervolgens hang je de zakjes aan een touw met een wasknijper en klaar is kees!

Maak het jezelf niet te moeilijk wat betreft de vulling van de zakjes. Met een keer een pepernoot of de mededeling dat er een schoen gezet mag worden kom je al een heel eind!

https://www.boxofmemories.nl/product-categorie/invulboeken-en-stationery/stickers/

Kraftzakjes sinterklaas 1

  1. De Sinterklaas aftelkalender met wasknijpers

Dit idee van Juf Jamilla kun je zelf nog op zoveel andere manieren uitwerken. In dit voorbeeld wordt gebruik gemaakt van een ronde plaat met een tekening van een sinterklaas erop. Natuurlijk kun je hier ook een andere tekening plaatsen. Daarnaast staan in dit voorbeeld de dagen op het einde van de wasknijpers maar het is ook mogelijk om daar juist je kind een tekening te laten maken en de dagen op de wasknijpers te schrijven. Ofwel, je kunt nog alle kanten uit met deze toffe aftelkalender.

http://jufjamilla.blogspot.com/2015/12/sinterklaas-aftelkalender.html

  1. De kant en klare aftelkalender

Ben je nou helemaal niet handig of helemaal niet van het knutselen maar wil je wel graag een aftelkalender gebruiken? Shop dan een kant en klare aftelkalender en doeboek ineen!

https://www.boxofmemories.nl/product/sinterklaas-aftelkalender-en-doeboek/ (link is verlopen)

Ik wens iedereen alvast heel veel plezier met alle voorbereidingen voor Sinterklaas. Geniet ervan!

Liefs Franka

Deel dit bericht!

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Lieve bezoeker,

De deuren van Box of Memories zijn tijdelijk gesloten. Er worden geen bestellingen verwerkt en verzonden. 

Wanneer de webshop weer opent is nog niet duidelijk. Meer info en updates hierover kun je vinden via FB en instagram; @mijnboxofmemories. Je mag me natuurlijk ook altijd een mail sturen via info@boxofmemories.nl. 

Liefs Franka