logo box of memories
24 september 2019

DIY Eerste Hulp Bij Afscheid (EHBA)

Een tijdje geleden nam mijn zoon afscheid van een vriendje uit zijn klas. De mannen hadden ruim 6 jaar bij elkaar in de klas gezeten maar nu ging zijn maatje verhuizen naar een andere plaats. En hiermee dus ook een andere school. ‘Ik vind het wel jammer mam, hij is wel een van mijn beste vrienden’, waren de woorden van mijn zoon toen hij het nieuws gehoord had. Ai, dat was voor mij ook wel ff slikken. Mijn zoon zelf heeft nooit zo duidelijk aangegeven wie zijn (echte) vrienden zijn maar nu merkte ik dat deze verhuizing hem wel degelijk aangreep.
Maar goed, en nu? Niet iets om zo maar overheen te stappen. Mijn zoon begon zelf al over een cadeautje maken en iets van een kaartje. Superleuk! Maar dan daarna de vraag… wat geef je zo’n jongen? Inmiddels heel internet afgestruind op zoek naar ideeen toen een andere moeder me op het schoolplein aansprak met dezelfde vraag. Superfijn, nu konden we onze krachten bundelen. Het resulteerde er uiteindelijk in dat er nog drie vriendjes aansloten. Met zijn viertjes hebben ze op een woensdagmiddag afgesproken (en natuurlijk hielpen de mama’s) en zo ontstond het idee van de EHBA-koffer. Ofwel de Eerste Hulp Bij Afscheid koffer.
Een koffertje gevuld met allerlei leuke cadeautjes waarmee de jongen in kwestie zijn maatjes nooit meer zou vergeten!

EHBA box

Wat hadden we geregeld?
– Een EHBA koffer (je kunt deze bedrukt of onbedrukt bestellen. Je kunt hem, in het laatste geval, zelf pimpen met verf oid)
– Een foto van zijn vrienden. Deze hadden we aan de binnenzijde van de koffer geplakt.
– Alle telefoonnummers van zijn vrienden. Jaja… hier in eind groep 6 had iedereen toch bijna wel een telefoon.
– Het boek, ‘hoe overleef ik zonder vrienden’, ‘voor alle keren dat je je verveelt’
– Zure matten, ‘zuur om je te moeten missen’.
– Touw om een vriendenarmbandje met elkaar te maken. ‘Best Friends forever’. Wij kochten paracord. Lekker stoer!
– Gummyberen, ‘het was bereleuk met jou!’
– Een pakje zakdoekjes, ‘voor als er een traan valt’
– Een zakje met lichtgevende sterren, ‘goede vrienden zijn als sterren, je ziet ze niet altijd, maar weet dat ze er altijd voor je zijn’
– Een persoonlijk geschreven kaart van iedereen apart

Bovenstaande hebben we natuurlijk gezellig ingepakt. De mannen hadden samen besloten om de jongen in kwestie thuis te verrassen en hem te ‘ontvoeren’. Eerst ergens thuis samen wat lekkers gegeten en gedronken en daarna natuurlijk de EHBA-koffer gegeven. Nou… die werd erg goed ontvangen! De mannen hadden ook erg veel plezier met het geven van alle cadeautjes. Hierna samen de vriendenarmbandjes gemaakt, pizza’s gemaakt met de pizzarette, film gekeken in de zelfgemaakte thuisbios en als klap op de vuurpijl een logeerpartijtje.
En de mannen hebben genoten! Bitterzoet was het ‘officiële’ afscheid de dag erna. Samen hebben ze mooie herinneringen gemaakt deze dag die ze hopelijk nooit meer gaan vergeten!

Vanaf nu is de EHBA koffer verkrijgbaar in de webshop! Natuurlijk is het koffertje niet alleen te gebruiken voor een afscheid van een klasgenoot maar bijv. ook voor een afscheid van een collega of een afscheid van een goede vriendin bij een immigratie.
Wil je een andere kleur of formaat? Schroom dan niet om te mailen naar info@boxofmemories.nl

Koffer EHBA, Eerste Hulp Bij Afscheid – Box of Memories

Deel dit bericht!

Delen op whatsapp
Delen op facebook
Delen op twitter
Delen op linkedin
Delen op email

Lieve bezoeker,

De deuren van Box of Memories zijn tijdelijk gesloten. Er worden geen bestellingen verwerkt en verzonden. 

Wanneer de webshop weer opent is nog niet duidelijk. Meer info en updates hierover kun je vinden via FB en instagram; @mijnboxofmemories. Je mag me natuurlijk ook altijd een mail sturen via info@boxofmemories.nl. 

Liefs Franka