logo box of memories
1 februari 2021

Help?! Mijn echo’s vervagen…

Eindelijk is het zover… je bent zwanger! Waarschijnlijk heb je bij de verloskundige of gynaecoloog voor het eerst kennis mogen maken met jullie toekomstige spruit. Eerst starend naar het beeldscherm, daarna kon je verder genieten via de afgedrukte print die je vaak mee naar huis krijgt. Tegenwoordig zijn er echter ook al veel praktijken waarbij je gevraagd wordt een memory stick mee te nemen. Op deze manier kunnen ze de echo direct opslaan. Superhandig, en slim ook!

Want weet je dat afgedrukte echo’s naar verloop van tijd vervagen? En dat is superjammer. Echo’s zijn vaak herinneringen aan bijzondere momenten en mijlpalen in je leven en deze wil je het liefste zo lang mogelijk koesteren!

20 weken echo

Vraag je verloskundige of gynaecoloog dus altijd of het mogelijk is om een digitaal bestand te ontvangen van de echo wanneer dit mogelijk is en neem, uit voorzorg, een memory stick mee. Heb je toch echo-afdrukken ontvangen? Geen probleem, met deze tips zorg je ervoor dat je hier zo lang mogelijk van kunt genieten!

  1. Maak een foto van je echo of scan je echo-afdruk direct bij thuiskomst. Op deze manier heb je hem alsnog digitaal en kun je hem ook gebruiken om bijv. de aanstaande opa’s en oma’s te verrassen. Kijk uit met het kopiëren (onder het kopieerapparaat) van de echo-afdruk. Er zijn er geweest waarbij de originele echo-afdruk hierna helemaal zwart werd.
  2. Zorg ervoor dat je je originele echo niet blootstelt aan daglicht. Daglicht versneld het proces van het vervagen van de echo-afdruk. Wil je de foto toch inlijsten? Doe dit dan met de ingescande versie en berg de originele echo veilig donker op. Dit kun je bijv. doen met onze echo-boekjes van Mousie (https://www.boxofmemories.nl/product/echoboekje/), of gewoon in een envelop in een Box of Memories.
  3. Plastificeer de echo nooit. Hierbij wordt warmte gebruikt en dit beschadigd de echo-afdruk.
  4. Gebruik, wanneer je de echo in een album wil bewaren, nooit lijm om ze vast te plakken! Hierdoor krijg je vlekken in je echo. Gebruik hiervoor liever zelfklevende fotosplitjes of nog leuker, shop leuke washi-tape en gebruik deze om de echo’s mee in te plakken. (https://www.boxofmemories.nl/product-categorie/invulboeken-en-stationery/maskingtape/)
  5. Vouw de echo-afdrukken ook niet tegen elkaar. Hierdoor kunnen de foto’s aan elkaar blijven plakken. Knip ze dan liever los.

Hopelijk kun je met deze tips jouw echo-afdrukken nog heel lang en met heel veel plezier bewaren. Geniet van je zwangerschap én van alle prachtige echo’s!

Deel dit bericht!

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Lieve bezoeker,

De deuren van Box of Memories zijn tijdelijk gesloten. Er worden geen bestellingen verwerkt en verzonden. 

Wanneer de webshop weer opent is nog niet duidelijk. Meer info en updates hierover kun je vinden via FB en instagram; @mijnboxofmemories. Je mag me natuurlijk ook altijd een mail sturen via info@boxofmemories.nl. 

Liefs Franka