logo box of memories
23 oktober 2019

Klein gebaar, groot geluk!

Een mindere dag, week of misschien wel een aantal maanden. Het komt bij iedereen (helaas..) wel eens voor. Zeker nu de blaadjes van de bomen vallen en de donkere dagen er weer aan komen. C’est la vie. Maar de laatste tijd betrap ik mezelf wel eens op het feit dat ik, zolang mijn leven lekker druk is en alles voorspoedig verloopt, niet altijd stil sta bij de personen waarbij het op dat moment juist even niet zo lekker gaat…. Een vriendin die net haar baan kwijt is geraakt, een relatie die stukgelopen is, een buurvrouw die net een naaste is verloren. Maar ook de ‘kleine’ dingen, zoals een griepje van schoonmoeders die wel erg lang duurt of je zus die telkens maar afwijzingen ontvangt bij sollicitaties.

Deze mensen zitten nú in de periode ‘alles gaat fout en het leven is stom’. En deze mensen vinden het nú fijn dat je even laat weten dat je aan hen denkt. En waar ik mezelf nu, eigenlijk veel te vaak, op betrap? Ik denk te laat aan ze. Niet in alle gevallen, maar nog wel te vaak. Op de momenten dat het in mijn leven niet alleen over rozengeur en maneschijn gaat, dan besef ik hoe fijn het is om een ‘Ik denk aan je!’ of ‘Hoe is het met je’ appje of een lief kaartje te krijgen. En dan besef ik dus ook vaak dat ik die buurvrouw, schoonmoeder of collega ook best wat vaker een klein gebaar had kunnen geven. Een appje is tegenwoordig zo gepiept. En zelfs een kaartje versturen doe je ‘1,2,3’ vanachter je laptop. Geen tijd is geen smoes meer!

De boodschap die ik wil meegeven? Nee, ik wil jullie absoluut geen schuldgevoel aanpraten… maar het zou leuk zijn wanneer we wat bewuster met elkaar omgaan in ons ‘druk & geen tijd-tijdperk’. Denk eens wat vaker aan elkaar en laat het ook weten! Steek elkaar een hart onder de riem, want wie goed doet, goed ontmoet. Kaartje, bloemetje, appje, telefoontje, tijdschriftje, fotoboekje. Deze kleine dingen zijn dan ineens van grote waarde. O ja, en koester diegene die er zijn op de minder fijne momenten in je leven, voor altijd!

Aan wie denk jij vandaag een beetje extra en waarom? Laat het weten!

Deel dit bericht!

Delen op whatsapp
Delen op facebook
Delen op twitter
Delen op linkedin
Delen op email

Lieve bezoeker,

De deuren van Box of Memories zijn tijdelijk gesloten. Er worden geen bestellingen verwerkt en verzonden. 

Wanneer de webshop weer opent is nog niet duidelijk. Meer info en updates hierover kun je vinden via FB en instagram; @mijnboxofmemories. Je mag me natuurlijk ook altijd een mail sturen via info@boxofmemories.nl. 

Liefs Franka