Vorig jaar deelde ik dit bericht met als reden dat ik een jubileum had en daarom vond dat ik er op deze manier wel even bij stil mocht staan.
Dit jaar dacht ik hem eigenlijk niet weer opnieuw te delen tot ik de melding kreeg dat het dit jaar de laatste editie ging zijn … de Meerhoven24!

De Meerhoven24 is een hardloop-evenement welke plaatsvindt in de wijk waar ik woon -> Meerhoven (Eindhoven). Altijd in het tweede weekend van september. En al jaren doe ik met veel liefde en plezier hier aan mee. Het is een groot evenement wat duizenden bezoekers trekt en wat geheel in het teken staat van Make a Wish.
Make a Wish is een organisatie die zich inzet voor ernstig zieke kinderen. Ze geven deze kinderen en hun gezin een wensdag om één dag even alle ellende te vergeten.
Vanuit mijn vroegere werk als kinderverpleegkundige weet ik hoe belangrijk een wensdag voor ernstig zieke kinderen en hun gezin kan zijn en daar was dus ook mijn motivatie geboren! Daarnaast heb ik van dichtbij twee wensdagen mee mogen maken waardoor ik ook daadwerkelijk heb gezien wat deze wensdag voor gezinnen kan beteken.

De Meerhoven24 duurt het gehele weekend. Op zaterdag zullen we met ons team Aquajoggers om 13:00 uur aan de start verschijnen met 12 lopers om vervolgens, in estafettevorm, gedurende 24 uur achter elkaar te gaan hardlopen in steeds rondes van 2,1 km. ‘Is niet veel’, zal je denken maar juist het steeds maar opwarmen en afkoelen is echt wel pittig. Daarnaast slaap je nauwelijks. Ik mag blij zijn wanneer ik de 3 uurtjes haal. Gemiddeld genomen liep ik de afgelopen jaren in de 24 uur 11 rondes. Elk teamlid heeft er na 24 uur hardlopen gemiddeld dus 20 tot 25 km opzitten.

Maar goed, om even terug te komen op mijn eerste alinea. Dit jaar is het dus het laatste jaar dat de Meerhoven24 plaatsvindt, want ze hebben aangekondigd te gaan stoppen. Super jammer maar ook begrijpelijk. De organisatie gaat dit evenement dit jaar voor de 10-de keer organiseren en dit kost heel erg veel tijd. Dan is na 10 jaar wel een mooie mijlpaal om te stoppen, toch?
Maar voor ons als team echt wel een enorme motivatie om dit jaar echt nog even te knallen. We hebben alweer veel leuke activiteiten georganiseerd waaronder een vossenjacht en een pubquiz. Superleuk om te doen én, niet onbelangrijk, we hebben een mooie opbrengst opgehaald voor Make a Wish. Daarnaast moeten we het heel erg hebben van sponsoren. Want we gaan natuurlijk niet voor niets 24 uur hardlopen! We zijn op zoek naar mensen die ons, en daarmee Make a Wish, een warm hart toedragen en ons willen steunen d.m.v. een donatie. En echt alle beetjes helpen!

Help je mee voor dit fantastische doel? Via de webshop van Box of Memories is er vanaf nu weer een mogelijkheid om een éénmalig bijdrage te doneren. Natuurlijk ben je vrij om er zoveel te ‘kopen’ als je wil 😉

Dank je wel namens ons hele team en natuurlijk Make a Wish!

Wil je ons volgen? –> www.facebook.com/aquajoggers
Meer informatie over het evenement? -> www.meerhoven24.nl
Meer informatie over Make a Wish? -> https://makeawishnederland.org

Liefs Franka