logo box of memories
22 september 2022

Soms zit het niet mee…

Wanneer je te maken krijgt met (fysieke/mentale) ziekte dan kan het zijn dat je leven van de ene op de andere dag volledig overhoop ligt. Je lijf houd je tegen of het lukt je mentaal even niet. Veelal kan er best een tijd overheen gaan voor je dit weer achter je kunt laten. Soms duurt dit weken, maar in sommige gevallen zelfs jaren of misschien wordt je wel niet meer (geheel) beter.

In de periode van ziekte kun je te maken hebben met allerlei emoties. Je kunt je angstig voelen, maar ook eenzaam, verdrietig, kwetsbaar en onzeker. Vragen als ‘wordt ik weer beter?’, ‘hoelang duurt mijn herstel?’, ‘welke behandelingen zijn mogelijk?’ en ‘hoe ziet mijn leven er straks uit?’ passeren vast en zeker de revue. Je weet niet wat je te wachten staat en je ga
at een turbulente tijd tegemoet. Een tijd waarin je van alles meemaakt of gaat meemaken. Vervelende onderzoeken, pittige gesprekken en misschien wel spannende behandelingen.

Maar behalve alle lastige en vervelende issues in deze periode hoop ik ook dat het een tijd is van het ontstaan van sterkere banden, het genieten van de kleine dingen in het leven en vooral je bewust worden van hoe sterk je zelf eigenlijk bent! Je leeft bewust, bent een doorzetter en vecht waar je vechten kan. Ben daarom ook trots op jezelf, je doet het goed!

Na, maar zeker ook tijdens, deze periode is het goed om met momenten stil te staan bij alles wat je meegemaakt hebt of nog meemaakt om dit te kunnen verwerken. Je kunt last hebben van wisselende emoties. Het ene moment ben je blij dat je je leven weer kunt gaan oppakken en het andere moment ben je misschien verdrietig over de beperkingen in je dagelijkse leven.
Het is belangrijk om deze emoties toe te laten, maar zeker ook om ze te delen. Praat erover met je familie en/of vrienden. Je kunt een dagboek, blog of vlog bijhouden in deze periode. Op deze manier leg je voor jezelf alles vast en kun je het later nog eens teruglezen of bekijken maar kun je ook direct alle personen die voor jou belangrijk zijn op de hoogte brengen van jouw proces.

Vaak bewaar je gedurende deze periode ook spullen die iets voor je betekenen. Dit kunnen kaarten of tekeningen zijn die je hebt ontvangen, verschillende brieven van bijv. het ziekenhuis, een kanjerketting, bloeduitslagen, je dagboek, foto’s etc. Vaak brengen deze spullen een bepaalde emotie met zich mee omdat ze je herinneren aan een bepaald moment in jouw ziekteperiode. Het is fijn om deze momenten nog eens terug te halen of met andere over deze momenten te praten zodat je het een plekje kunt geven. Jouw ziekteperiode heeft een verhaal. Een verhaal met ups and downs, een verhaal wat vertelt mag worden en tevens een waar je trots op mag zijn!

Wil jij jouw spulletjes op een bijzonder plekje bewaren? Stop ze dan in een Box of Memories. Een plekje om altijd naar terug te kunnen wanneer je het even nodig hebt of een plekje van waaruit je jouw verhaal vertelt aan diegene aan wie jij het kwijt wil.
Je kunt de box laten graveren met elke tekst die je maar wil, een naam of bijv. een mooie quote of spreek. Maar natuurlijk is de tekst van het voorbeeld ook mogelijk. Klik hier voor meer informatie.

 

bij ziekte

 

Heb jij momenteel te maken met een zieke in jouw omgeving, check dan hier voor een kleinigheidje om iemand een hart onder de riem te steken.

Heb je zelf te maken met ziekte? Dan wens ik je heel veel kracht, moed en sterkte. En vergeet nooit: Life is tough, but so are you!

Liefs Franka

Deel dit bericht!

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Lieve bezoeker,

De deuren van Box of Memories zijn tijdelijk gesloten. Er worden geen bestellingen verwerkt en verzonden. 

Wanneer de webshop weer opent is nog niet duidelijk. Meer info en updates hierover kun je vinden via FB en instagram; @mijnboxofmemories. Je mag me natuurlijk ook altijd een mail sturen via info@boxofmemories.nl. 

Liefs Franka