logo box of memories
6 juni 2019

Sterker dan de dood is de herinnering die blijft…

Jarenlang (12 jaar om precies te zijn) heb ik als kinderverpleegkundige in een ziekenhuis gewerkt. Een superjob vond ik altijd. Kinderen zijn heerlijk eerlijk, recht voor zijn raap. Je hebt de zorg voor kinderen maar natuurlijk ook hun ouders. Voor mij was er niets zo fijn, als dit extra stukje zorg! Het gaf een extra dimensie in je werk. Het ene moment deed je een kind in bad, het volgende moment gaf je ouders voorlichting over hun handelen bij een allergische reactie.

‘Vond je het dan nooit moeilijk om voor zieke kinderen te zorgen’, deze vraag krijg ik tot op de dag van vandaag nog altijd gesteld. ‘Het is toch zielig, ik zou de hele dag huilen!’. Nee, huilen deed je niet de hele dag. Natuurlijk is het soms zwaar. Niks zo moeilijk als een kindje te zien vechten voor zijn leven en de ouders hier machteloos bij te zien staan. Vreselijk! En na een lange, drukke avonddienst lag ik soms ook echt wel huilend in mijn bed. Te overdenken wat me die dienst nou eigenlijk nou allemaal precies was overkomen. Veel steun heb je tijdens dit soort diensten ook echt aan je collega’s. Waar het je even niet meer lukte, stond er altijd wel iemand voor je klaar.
Maar het werk had ook echt hele leuke dingen. Niet alle kinderen waren even ziek. Veel kinderen werden ook weer beter en liepen dan weer heerlijk lachend de deur uit! ‘Tot nooit meer ziens’, werd er dan vaak geroepen! En geluk zit in de kleine dingen. Gangen vol met blokken en fietsjes en kinderen met infuuspalen rennend over de gang. Dit hoorde ook bij mijn werk als kinderverpleegkundige. Dat waren mijn genietmomentjes. De kers op de taart.

Ik kijk met heel veel plezier terug naar mijn tijd als kinderverpleegkundige en sluit ook niet uit dat ik ooit weer terug het vak in ga. Een paar jaar geleden waren mijn eigen kindjes klein en kon ik Box of Memories groter maken. Ik heb toen besloten om een punt te zetten achter mijn werk als kinderverpleegkundige. Even geen onregelmatige diensten (en daardoor geen structuur) en feestdagen meer werken maar even de rust en focus op mijn eigen gezin en Box of Memories.

Wat bijzonder is, is dat nog altijd veel collega’s mijn webshop weten te vinden. Regelmatig krijg ik bestellingen van hen binnen. Superleuk!
Hier zitten ook ooit bestellingen tussen waarbij ik weer even wordt teruggebracht naar die moeilijke momenten in het ziekenhuis. Wanneer ik een Box of Memories mag maken voor een kindje wat het niet heeft gehaald denk ik toch altijd weer terug aan mijn tijd als kinderverpleegkundige. Ik vind het dan ook heel fijn om op deze manier alsnog een bijdrage te kunnen leveren in de moeilijke fase die ouders doorlopen.

‘Sterker dan de dood is de herinnering die blijft’

Voor meer informatie omtrent een Box of Memories na (of voor) overlijden kun je contact met me opnemen via info@boxofmemories.nl of 06-44802139.

Deel dit bericht!

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Lieve bezoeker,

De deuren van Box of Memories zijn tijdelijk gesloten. Er worden geen bestellingen verwerkt en verzonden. 

Wanneer de webshop weer opent is nog niet duidelijk. Meer info en updates hierover kun je vinden via FB en instagram; @mijnboxofmemories. Je mag me natuurlijk ook altijd een mail sturen via info@boxofmemories.nl. 

Liefs Franka