logo box of memories
21 juni 2022

Tips bij het afscheid van een collega

Hé… heeft jouw werkmaatje gekozen voor een andere baan? Of gaat jouw allerliefste collega met pensioen? Dan is het tijd om even stil te staan bij de dag van het afscheid.

Maar hoe pak je dit nu aan? Wat zijn slimme keuzes en wat moet je vooral niet doen? Hieronder wat tips voor jou:

  1. Trommel alle collegae op. Laat je collegae mee brainstormen en betrek ze in de organisatie van een evt. afscheidsfeestje. Sommige bedrijven hebben een standaard draaiboek welke gebruikt wordt wanneer een collega afscheid neemt. Vaak is hier dan ook een budget voor gereserveerd welke je kunnen helpen er een mooi afscheidsfeest van te maken. Het is voor een vertrekkende collega fijn om te merken dat het hele bedrijf tijd heeft genomen om bij het afscheid stil te staan. Geeft toch een beter gevoel.
  2. Houdt het afscheid luchting. Niet elk afscheid is op initiatief van diegene die afscheid neemt en ook niet elk afscheid is fijn. Sommige staan te popelen wanneer hun pensioen in gaat maar andere zitten hier helemaal niet op te wachten. Houdt het daarom luchtig. Maak het niet te zwaar en probeer vooral ook de mooie dingen die gaan komen te benadrukken.
  3. Besteed aandacht aan het afscheid van iedereen, ook al was het niet je beste collega of werkte iemand er nog niet zo lang. Ook voor stagiaires is het fijn om een periode af te sluiten door hier heel kort even bij stil te staan. Natuurlijk is de invulling voor een feestje van een trouwe collega welke er 20 jaar heeft gewerkt of een stagiaire anders. Je past hier mogelijk het budget op aan. Maar elke collega verdient een leuk afscheid om een bepaalde periode in zijn of haar leven op een fijne manier af te kunnen ronden.
  4. Plan het afscheid niet te vroeg. Het lijkt leuk om op vrijdagmiddag de VRIJMIBO te combineren met het afscheid van een collega. Is lekker handig zo vlak voor het weekend. Heb je vrijdag je speech voorgelezen, samen gehuild en elkaar beloofd contact te houden en dan zit je op maandag weer samen op kantoor omdat de laatste werkdag pas op woensdag was. Akward!
  5. Zorg voor een leuk afscheidscadeau. Wanneer je dit samen met je team doet kun je vaak echt voor een leuk cadeau zorgen omdat je meer budget hebt. Het is bijv. leuk om een lunch te organiseren voor over een half jaar zodat je gelijk weer een datum vast hebt staan om elkaar weer eens te zien. Maar wil je liever iets tastbaar voor op de dag zelf? Dan kan een Eerste Hulp Bij Afscheid koffer een goed idee zijn. Je kunt deze vullen met bijv. kleine cadeautjes van alle collegae, mooie kaarten of afscheidsbriefjes of foto’s van de collegae.

In de webshop vind je de EHBA-koffer. Een mooie basis voor een afscheidscadeau en een fijn afscheid voor jouw collega!

Afscheid collega

Koffer EHBA, Eerste Hulp Bij Afscheid – Box of Memories

Wil je nog meer inspiratie wat betreft de EHBA-koffer? Lees dan ook mijn eerdere blog over een DIY Eerste Hulp Bij Afscheid bij een klasgenootje

DIY Eerste Hulp Bij Afscheid (EHBA) – Box of Memories

Deel dit bericht!

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Lieve bezoeker,

De deuren van Box of Memories zijn tijdelijk gesloten. Er worden geen bestellingen verwerkt en verzonden. 

Wanneer de webshop weer opent is nog niet duidelijk. Meer info en updates hierover kun je vinden via FB en instagram; @mijnboxofmemories. Je mag me natuurlijk ook altijd een mail sturen via info@boxofmemories.nl. 

Liefs Franka