logo box of memories
19 maart 2021

To the moon and back…

Ik hou van films van Disney en Pixar…

Niet dat we thuis alles vol hebben staan met beeldjes of dat we in kleding lopen met illustraties van Disney of Pixar.
Maar ik heb er fijne herinneringen aan! Vroeger hadden we een videorecorder en ik kan me nog heel goed herinneren dat mijn ouders in de kast een heel aantal Disney films hadden staan. Wanneer het guur en koud weer was buiten, mochten we wel eens een film kijken. Heerlijk met mijn broer en zussen achter de tv met een kopje warm chocolademelk met slagroom. Good Old Memories.

 

Box Leonel

Een tijdje geleden kreeg ik deze mooie bestelling uit België. Of ik een Box of Memories wilde maken met als inspiratie het geboortekaartje. In eerste instantie herkende ik het niet meteen maar toen iemand mij erop wees, wist ik dat het om een afbeelding ging van een Pixar-film. In dit geval een short film uit 2011, ‘La Luna’. Ik had hem nog nooit gezien, dus ben hem gelijk gaan kijken.

Prachtig is deze korte film! De film gaat over Bambino, een kleine jongen, die op een nacht wordt meegenomen door zijn vader en grootvader voor een vaartochtje op zee. Het drietal stopt de boot midden op zee en kijkt hoe de maan opkomt. Met behulp van een lange ladder klimmen ze naar de maan toe, die uit duizenden lichtgevende stenen sterren blijkt te bestaan.

Met hun bezems vegen de drie de sterren aan een kant weg. Hun werk wordt echter verstoord, wanneer een monsterlijke ster op de maan neerstort. Bambino beklimt de ster en vernielt hem met een hamer; de ster valt in tientallen kleinere sterren uiteen. Klaar met hun werk verlaten de drie de maan weer, waarvan de schijngestalte is veranderd van vol naar een sikkel.

Ik houd van dit soort filmpjes. Helemaal omdat er vaak ook nog een mooie boodschap in zit. Ik zou je zeker adviseren om de film eens te bekijken via youtube! Je kunt hem vinden onder ‘La luna, short film’.

De wens van ouders was om de gehele box in het donkerblauw te laten schilderen met de tekening van Bambino op het deksel. Natuurlijk kwam er in dit geval een andere naam te staan. Leonel is de naam van hun pasgeboren zoon, dus deze naam pronkt mooi op de deksel tussen de heldere sterren.

Heel veel plezier met het verzamelen van alle mooie momentjes samen met Leonel!

Liefs Franka

Deel dit bericht!

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Lieve bezoeker,

De deuren van Box of Memories zijn tijdelijk gesloten. Er worden geen bestellingen verwerkt en verzonden. 

Wanneer de webshop weer opent is nog niet duidelijk. Meer info en updates hierover kun je vinden via FB en instagram; @mijnboxofmemories. Je mag me natuurlijk ook altijd een mail sturen via info@boxofmemories.nl. 

Liefs Franka